Hjem » Velg riktig langrennski

Velg riktig langrennski

Om du vil ha deg nye langrennski anbefaler vi deg at du tar en tur i en av våre 7 butikker og snakker med våre særdeles flinke medhjelpere.

Våre dyktige medarbeidere vil kunne hjelpe deg å finne de riktige skiene til deg og ditt bruk. Om du ikke har anledning til å ta turen innom en av våre butikker, så har vi laget en liten guide til deg her – slik at du kan velge riktige langrennski.

HVA VIL DU BRUKE SKIENE TIL

Når du skal kjøpe deg nye langrennski så er det noen faktorer som er viktig å ta hensyn til. Det første er hva du ønsker å bruke skiene til og erfaringen din på området. Er du en som ønsker først og fremst å gå raskt på ski eller er du ute etter noen ski du kan trene i eller gå på tur i? Er du flink å gå på ski eller er du nybegynner? Ønsker du å gå i preparerte løyper eller vil du gå i løssnø på fjellet, eller kanskje begge?

Vi har delt de nordiske skiene våre inn i langrenn og fjellski.

FJELLSKI

Fjellski er typisk bredere enn langrenn og tur/treningski og er skapt for den gode fjellturen. På fjellet er det ikke alltid man får oppkjørte spor å gå i, derfor er disse skiene bredere enn vanlige markaski slik at du flyter bedre oppå løssnø.

LANGRENNSKI / TURSKI

Langrennski er ski for deg som ønsker å gå fortest mulig på ski i preparerte løyper.  For deg med god skierfaring finner du her skiene som gir deg den beste muligheten til å knipe inn sekunder i løypen. Her finner du både ski til racing, klassisk og til skøyting.

Turski er ski som er skapt der turen står i fokus. Dette kan være treningski, markaski, og ski både med og uten stålkant. Til forskjell fra fjellski er turski noe smalere og lettere og passer dermed bedre i løyper.  Turski er mer stabile enn treningsski og konkurranseski, og er et godt alternativ for deg som har liten skierfaring.

SMØREFRIE- / FELLESKI

Forskjellen på «vanlige» ski og felleski er fellen som sitter midt på undersiden av skiene, som gjør at du har godt feste når du tråkker ned, uten festesmøring og uavhengig av forhold.

BARNE- / JUNIORSKI

Barn- / juniorski finner du i alle de nevnte kategoriene over – langrenn, skøyting, tur, fjell og både smørbare, smørefrie- / felleski. Igjen er det erfaring og bruksområde som må til for å vurdere hvilken ski du skal ha til ditt barn.

Handlekurv