Hjem » Vaske Aclima ullundertøy

Vaske Aclima ullundertøy

Ullplaggene absorberer fuktighet og lar den fordampe. Ull har også en permanent naturlig resistens mot odør. Dette gjør at plaggene kan brukes i flere dager uten å lukte.

TIPS & TRIKS
SLIK VASKER DU
ACLIMA ULLUNDERTØY

SLIK VASKER DU ACLIMA ULLUNDERTØY:

Aclima Lightwool, WarmWool, WoolNet, HotWool 400G, DoubleWool, WoolShell:

    • Vrenges og maskinvaskes ved 40° med flytende ullvaskemiddel. Plaggene hengetørkes.

Aclima CoolNet undertøy: (Merkalon Polyproylen)
Vrenges og maskinvaskes ved 60° med vanlig vaskepulver. Plaggene hengetørkes.

Aclima HotWool 230G undertøy (65% merinoull, 15%polyamid og 20% polyester:
Vrenges og maskinsvaskes ved 60° med flytende ullvaskemiddel. Plaggene hengetørkes.

Ullplaggene absorberer fuktighet og lar den fordampe. Ull har også en permanent naturlig resistens mot odør. Dette gjør at plaggene kan brukes i flere dager uten å lukte. Siden plaggene ikke tar til seg lukt kan de henges opp, og brukes på nytt uten å vaske dem. Da vil ullfiberen få tilbake sin naturlige elastisitet og spenst, og du sliter ikke så mye på plaggene. Det er derfor et godt tips å ha minimum to sett ullundertøy å bytte på. For å bevare de naturlige egenskapene til merinofiberen og ivareta ullundertøyet, er det viktig at du vasker plaggene på riktig måte.

Mange vaskemidler inneholder enzymer og blekemidler som er skadelig for ullfibrene. Det er derfor viktig at du vasker ullplagg fra Aclima med vaskemiddel som er beregnet for ull og silke. Ullvaskemidler inneholder ikke enzymer eller blekemidler, og de har en pH-nøytral formulering som er spesielt utviklet for å ta vare på ullplaggene. Sorter ullundertøyet, og vask mørke og lyse farger hver for seg. Nye plagg bør vaskes separat første gang for å fjerne eventuell overskuddsfarge. Har du fått flekker på ullundertøyet, kan du prøve å fjerne disse ved å fukte flekken med ullvaskemiddel og la det virke noen minutter. Deretter vasker du plagget med ullvaskemiddel på ullprogram. Ull skal ikke vaskes for hånd da dette ofte blir for hard behandling med gnikking. Det er viktig å huske på at ull er en fantastisk fiber, men at slitestyrken ikke er like sterk som syntetiske fibre. Særlig gjelder dette tynne ullplagg.

Du må aldri klorbehandle ull! Produktene vaskes i maskin på ullprogram, vanligvis 40 grader. Bruk heller lavere enn høyere temperatur. Undersøkelser viser at det meste av smuss forsvinner ved 30 grader.

Handlekurv