Hjem » Ta med hunden på skitur

Ta med hunden på skitur

Har du lyst å ta med hunden på skitur og lurer på hvilken ski du skal velge? Da har vi svaret til deg…

Om du som hundeeier har lyst å utforske fjellheimen sammen med hunden har vi den perfekte skien for deg. Det som først og fremst kjennetegner en «hundeski» er at den er uten stålkant slik at hunden er trygg ved kontakt.

Her vil vi presentere vårt to mest populære «hundeski». I tillegg har vi noen tips til hunden under!


Breidablikk BC

Den mest allsidige hundeskien uten stålkant

Breidablikk er utviklet med tanke på de som bruker hund til jakt og fritid, den har derfor ikke stålkant. Skien har en innsving på 22 mm, noe som sammen med en myk tupp gjør den lett å svinge. Breidablikk er en hundeski du lett håndterer i ulikt og krevende terreng, som flyter godt i snøen og som fort blir en trofast følgesvenn i vinterfjellet.Finnmark 54 BC

Hundeski for lange turer i variert terreng

Finnmark 54 er en lengdestiv og svingvillig fjellski uten stålkant. Skien har en lett karbon- og glassfiberarmert trekjerne. Den lengdestive konstruksjon gjør den perfekt for lange turer på vidda, gjerne med bagasje.

Finnmark 54 er hundevennlig ski uten stålkant slik at du og din beste venn kan dele mange og lange skiturer i fjellheimen.

Nordisk Rocker (Early Rise) og markant innsving sørger for svingvillighet.


Tips til å ta hunden med på skitur

Når det kommer til hunden er det mange hensyn man kan ta både før, under og etter selve skituren.

Ta hensyn til hundens kondisjon, alder og helse når du planlegger hvor langt dere skal gå. Utstyr hunden med en god og tilpasset sele, slik at hunden får korrekt belastning og ikke er til skade for hunden. Ta med matpakke og drikkeflaske også til hunden. Ta med hundedekken eller ett teppe til pausene så hunden kan varme seg om den blir våt og kald. Smør potene med fett for å unngå at snøklumper fester seg i potene. Ta også med bandasje / kompress i tilfelle hunden skulle skade seg.

Følg med på hunden underveis og legg inn pauser om den virker trøtt og sliten. Ta på potesokker hvis det er skareføre. Bruk gjerne teppe / hundedekken i pausene. Prøv å hindre at hunden drikker av åpne bekker, da det kalde vannet kan gjøre at hunden blir mer nedkjølt.

Pass på at hunden erstatter væsketapet etter turen, og sjekk gjerne poter for sår / skader. Om du skal avslutte turen på asfalt som er strødd med salt kan sår på potene være spesielt vondt for hunden.

Lykke til og god tur!

Handlekurv