Hjem » Ny helautomatisk slipemaskin fra Wintersteiger hos Platou Fjøsanger

Ny helautomatisk slipemaskin fra Wintersteiger hos Platou Fjøsanger

Høy presisjon og avansert datateknologi

Wintersteiger Scout SDP

Hos Platou Fjøsanger har vi byttet ut vår manuelle steinslipemaskin til en helautomatisk maskin fra Wintersteiger, en Scout SDP. Dette er en avansert sak som plansliper og setter struktur, samtidig som kantene slipes og poleres.  Maskinen har ikke bare høyere kapasitet sammenlignet med en manuell maskin, men den gir også et langt bedre resultat. Ved hjelp av høy presisjon og avansert datateknologi kan vi nå tilby skiservice i øverste klasse. Hver gang! Og i mange tilfeller blir skiene bedre enn de var da de forlot fabrikken i sin tid. Altså ikke bare god som ny, men ofte bedre… Vi har lang erfaring med skiservice og steinsliping av ski. Tidlig på 90-tallet fikk vi vår første maskin fra Wintersteiger. Det handler selvfølgelig også om godt håndverk og erfaring, men dagens teknologi er også avgjørende. Nå kan vi altså tilby noe av det råeste innen skiservice.

Skiservice hos Platou Fjøsanger – vinter 2022/2023

 • Full overhaling basic – planslip, struktur og kantslip. Maskinvoks og polering.
  kr 599,-
 • Full overhaling standard – planslip, struktur, fylling av småriper og kantslip. Maskinvoks og polering. Inkr 799,-
 • Full overhaling racing – planslip, struktur, fylling av småriper og kantslip.
  kr 1199,-
 • Slip nordiske ski/langrenn. Vi setter strukturen, etter ønsket snøtype/temperatur.
  kr 649,-
 • Kantslip – plankant og sidekant.
  kr 399,-
 • Maskinvoks/gliding og polering.
  kr 249,-
 • Wax Future – infrarød metting av såle.
  kr 399,-

Merk: Ski til service kan leveres og hentes både hos Platou Fjøsanger og hos Platou i Småstrandgaten. Det som passer deg best. Leveres skiene direkte til Platou Fjøsanger er vårt mål at ski alltid skal være ferdig dagen etter at de er innlevert. Av og til klarer vi også å få ski ferdig på dagen.

Automatisk prosess fra struktur, til kant- og poleringsmodul.

Hvorfor skiservice?

Men hvorfor er vedlikehold og service av dine ski viktig? Så sant du ikke driver med konkurranse og kjører mot stoppeklokken, er det korte svaret; økt skiglede. Når ski brukes forringes skiens egenskapene gradvis. Derfor er det viktig at ski vedlikeholdes jevnlig før du kommer til punktet hvor du kjenner at både gli- og svingegenskapene ikke henger helt med. Vår påstand er klar. En litt «rimelig», men godt vedlikeholdt ski, yter langt bedre enn en dyrere/bedre ski som ikke har fått den «pleien» den burde underveis.

Når er det tid for skiservice?

Når du kommer inn til oss vil vi alltid ta en rask visuell sjekk av skiene dine. Det er nemlig ikke sikkert at skiene dine trenger en full overhaling. Da sjekker vi kanter, belegg og om sålen er plan. Dette kan du også gjøre selv. I hovedsak er det følgende du bør sjekke:

 1. Er sålen plan? Enkelt forklart betyr dette at sålen ikke er høyere eller lavere enn stålkantene. Ved hjelp av en stålsikling eller lite rettholt kan man selv sjekke dette. Setter man den på tvers av sålen vil man se en spalte av lys der sålen ikke er plan.
 2. Hvordan er tilstanden til belegget? Hvis belegget har fått et grålig skjær på grunn av oksidering må dette fjernes ved sliping. Da kommer «frisk» ny såle frem som gir bedre voksopptak og gli. Mange ski har i dag grafitt-belegg. Det vil si svart såle. Da ser man litt enklere om sålen er oksidert eller «brent» langs kantene. Ofte kan sålen føles tørr og «hårete». Små riper som går i fartsretningen er ikke så farlig, men dypere riper må utbedres. Belegget må også ha struktur (som mønster på et bildekk) for å at skiene skal gli og svinge lett og ikke «suge» seg til snøen. .
 3. Kantene skarpe? Kantene trenger ikke være «sylskarpe» for at du skal få et godt feste på hardt underlag. Det viktigste er at kantene er jevne. Dette kan du sjekke ved å dra neglen på langs etter kanten for å kjenne etter ujevnheter.

Disse punktene er avgjørende for at skiene dine skal kunne yte maksimalt.

 • En plan såle gjør skien enklere å svinge og mer forutsigbar.
 • Jevne skarpe kanter sørger for godt kantgrep.
 • Et ny vokset og mettet belegg med riktig struktur gir ikke bare bedre gli – skien svinger også enklere.

Uansett- vi tilpasser både struktur, oppsett av kanter og hvilken type glider/voks som passer dine ski og dine preferanser!

Handlekurv