Hjem » Rottefella Move™ system

Rottefella Move™ system

MOVE™ Switch er langrennsbindingen alle bør ha.

ROTTEFELLA MOVE™ SWITCH

MOVE™ Switch er langrennsbindingen alle bør ha. Det er få ting som ødelegger mer for en fin skitur enn bakglatte ski og dårlig glid, selv en perfekt dag kan bli under middels hvis utstyret ikke spiller på lag. Dette gjelder for alle. Med MOVE™ Switch er det lett å gjøre noe med dette. Fire ulike innstillinger gir godt feste i oppoverbakkene og god glid nedover. Slik at naturopplevelsen kan nytes maks. Uten å ofre utstyret en tanke.

For deg som vil gå fort på ski, er det nok ingen overraskelse at selv små tilpasninger kan ha stor effekt på farten i løypa.

Du trener muskler og kropp for å tilpasse deg høyere belastninger, glider, smører og sliper skiene for å tilpasse deg snø og forhold.

Med Rottefella MOVE har vi gjort det enklere å justere bindingen, uten å bruke verktøy eller ta av seg skien. Rottefella MOVE Race og Rottefella MOVE Tune  gjør at du kan tjene inn nye sekunder med optimale ski under alle forhold.

Maks glid på sekunder

Rottefella MOVE Race er perfekt for deg som har kontroll på festet, men har behov for å maksimere gliden – og å gjøre det raskt. Du flytter MOVE Race bindingen bakover i en enkel bevegelse, ved hjelp av en hendel. Dette gjør MOVE Race både trygg og rask å bruke under renn og trening for å oppnå maksimal glid.

Forleng effekten av smøringen

Staking blir stadig viktigere i moderne langrenn. Men for de treningsturene hvor du ikke ønsker å gå hele veien på blanke ski, kan det være fint å flytte bindingen bakover når terrenget passer for staking. Fordi festesonen løftes når bindingen er justert for maksimal glid, spares festesmøringen til de bakkene hvor du ikke vil stake.

På lange treningsturer eller når du går langløp kan du oppleve forhold med skitten snø eller andre forurensninger som setter seg i festesmøringen og gir dårligere glid. På slutten av lange løp kan det virkelig stå om sekunder, og maksimal glid ved hjelp av å flippe en hendel kan være akkurat det du trenger.

Et annet scenario for langløp kan være slitasje av festesmøringen. Hvis det for eksempel er skarpt føre, tidlig på dagen, kan det være hensiktsmessig å gå med bindingen lengre bak for å spare festesmøringen til senere.

Maks skyv under alle forhold

Du har kanskje flere par skøyteski å velge mellom, alt etter hva dagens føre bringer. Men har du alltid med alle skiparene når du skal på trening eller langtur? Med Rottefella MOVE Tune  kan du tilpasse ett skipar, så du alltid får maks ut av skyvet når du skøyter. Fininnstill skiene til dagens føre før du går. Noen knepp frem, og skien biter bedre på hardt underlag. Noen knepp tilbake, og du får mer flyt og kontroll på løst underlag.

Sent i sesongen er det ofte perfekte forhold for skøyting. Men det kan være store svingninger i temperatur og snøens hardhet. Tidlig på dagen er det ofte hardt i løypa etter nattens minusgrader, da kan det være fint å flytte bindingen frem for å få bedre kantgrep. Senere på dagen har kanskje solen varmet opp snøen og gjort den harde løypen om til sporete slush. Juster da bindingen bakover og du vil få bedre stabilitet og skien vil flyte bedre over ujevnhetene.

MOVE Switch

MOVE Switch er svært tilpasningsdyktig, da den både kan gi deg bedre feste og bedre glid. Perfekt for den allsidige skiløperen, som fokuserer mer på skiglede enn å jage sekunder.

MOVE Race

MOVE Race er spesialtilpasset de som jakter sekunder og har kontroll på festet enten det er med smøring eller fell. MOVE  Race gir deg maksimal glid ved å flytte bindingen bakover i en operasjon, og er konstruert for å justeres i fart.

MOVE Tune

MOVE Tune er perfekt for dem som ønsker å finjustere bindingen etter snøforhold, skienes egenskaper og teknikk. Er føret løst så flytter du bindingen bakover for bedre kontroll. Er føret hardt flytter du bindingen fremover for bedre stabilitet.

ROTTEFELLA MOVE™ SWITCH

Uansett hvilket skimerke du velger eller har – om skiene er splitter nye eller har hundrevis av mil under sålene – har vi et MOVE™ Switch kit som passer perfekt for deg. Det eneste du må finne ut, er hvilken monteringsplate som sitter på skiene dine.

IFP* MONTERINGSPLATE + IFP ADAPTER

Nyere ski fra Fischer og Rossignol har premonterte IFP* monteringsplater. Skal du bruke MOVE™ Switch på disse skiene, velger du MOVE™ Switch for IFP*. Dette gjelder både for felleski og smøreski.

RMP MONTERINGSPLATE + RMP ADAPTER

På ski fra Salomon og Atomic velger du MOVE™ Switch for RMP. Disse kommer enten med ferdigmonterte RMP monteringsplater eller uten plater i det hele tatt. Hvis skiene er uten RMP monteringsplater, kan du enten montere dem selv eller be butikken om å gjøre det. Skiene har forborede hull, så monteringen går i en fei.

NIS 1.0 MONTERINGSPLATE + NIS 1.0 ADAPTER

Siden 2004 har de fleste ski fra Madshus, Fischer og Rossignol vært en del av NIS-systemet. På disse skiene velger du MOVE™ Switch for NIS 1.0.

NIS 2.0 MONTERINGSPLATE

Madshus og Peltonen er de første produsentene som leverer skiene sine med MOVE™ monteringsplater. Her trenger du ingen adapter, du velger MOVE™ Switch for NIS 2&3 og sklir bindingene rett på.

NIS 3.0 MONTERINGSPLATE

NIS 3.0 er en videreutvikling av NIS 2.0 og passer de aller nyeste skiene fra Madshus. Prinsippet er det samme – du trenger ingen adapter, velg MOVE™ Switch for NIS 2&3 og skli bindingene rett på.

Rottefella MOVE™ System er det eneste bindingsystemet i verden du kan justere for bedre feste og glid uten å ta av deg skiene. Dette har vi lyst til å dele med alle. Derfor har vi designet løsninger som får MOVE™ Systemet til å passe alle ski, både nyere og eldre. Under finner du kittet som passer skiene dine. Med enkle grep får du MOVE™ Systemet på skiene dine og øker gleden ved skigåing

Handlekurv