Hjem » Respekt for naturkreftene – bruk skredsøker, søkestang og spade

Respekt for naturkreftene – bruk skredsøker, søkestang og spade

Vi hos Platou oppfordrer alle til å ta et større ansvar for sin egen og andres sikkerhet denne vinteren.

Bedre utstyr og bedre ferdigheter fører til at stadig flere skientusiaster kjører bratte og eksponerte linjer. Vi som jobber på Platou Sport er ikke noe unntak – vi elsker å kjøre fort og bratt på store fjell. Likevel: sikkerheten må alltid – og da mener vi alltid – være førsteprioritet.

Hver eneste vinter dør skikjørere i skredulykker. Blir du tatt av skred, er det 90 prosents sjanse for at du vil dø innen 15 minutter.  Derfor skal vi alltid vurdere skredfaren før vi går opp eller kjører ned. Vi må alltid stille oss selv spørsmålet om hvor stor risiko vi er villige til å ta. De fleste skredulykker inntreffer nemlig fordi skikjørere overvurderer sine egne evner – eller undervurderer selve skredfaren.  

Vi hos Platou oppfordrer alle til å ta et større ansvar for sin egen og andres sikkerhet denne vinteren. Bare på denne måten kan vi unngå alvorlige skredulykker i fjellet. Når det er sagt, er det viktig å få fram betydningen av å ha riktig sikkerhetsutstyr hvis en skredulykke først skulle inntreffe. Det er ekstremt viktig at både du og dine turvenner har skredsøkere, søkestang og spade. Det kan høres brutalt ut, men vi hos Platou vil oppfordre til at dette utstyret blir obligatorisk – og at man rett og slett ikke får være med «i gjengen» hvis utstyret ikke er på plass. Er du ikke enig?

Antallet produsenter av elektroniske skredsøkere har økt betraktelig de siste årene. Skal du kjøpe ny denne vinteren, vil vi på det sterkeste anbefale en modell med minst tre antenner og digitalt display. Men det viktigste gjenstår: du må selv lære deg å bruke skredsøkeren. Du må rett og slett øve så mye at du kan funksjonene nærmest i blinde. 

Helt til slutt: ikke la skredfaren ta fra deg turgleden. Med riktig innstilling og respekt for naturkreftene, kan vi alle ta trygge valg i vinterfjellet og nyte nedkjøringene for alt de er verdt!

Handlekurv