Hjem » Opinel foldekniver

Opinel foldekniver

Men det er ikke bare historien som gjør Opinel til en favoritt; håndverket, råmaterialene, verdiene til selskapet – alt er en del av pakken som har satt Opinel på kartet.

Opinel foldekniv – en fransk klassiker

Med en historie som daterer tilbake til 1890 er det ikke rart lommekniven til Opinel er blitt en klassiker. Men det er ikke bare historien som gjør Opinel til en favoritt; håndverket, råmaterialene, verdiene til selskapet – alt er en del av pakken som har satt Opinel på kartet. Opinel er franske – og da sier det seg nesten selv at det er mye følelser knyttet til produktene. Lidenskapen for god mat, for naturopplevelsene og for samholdet. Du finner flere ulike knivtyper lengre nede på denne siden.

Størrelser

Knivene kommer i flere forstørrelser, merket med nummer. Jo høyere nummer, jo større kniv. Den mest solgte størrelsen er nr 8, som er perfekt størrelse for både hånden og lommen. Nummeret reflekterer ikke lengden på kniven i cm.

Knivblad

Disse kan du få med blad i rustfritt stål (Inox) eller karbonsstål (Carbon). Bladet som er i rustfritt stål er Sandvik rustfritt stål 12C27 Mod. Kontinuerlig forbedring over en periode på 45 år har utviklet den til den høypresterende stålkvaliteten den er i dag. Med et hardhetsområde på 54-61 HRC, høy styrke, skremmende skarphet og god korrosjonsbestandighet, er Sandvik 12C27 ™ anbefalt klasse for jaktkniver, lommekniver, campingkniver, high-end kokkekniver og taktiske kniver.

Karbonstålet er XC90 karbonstål. Man kan si at XC90 er et “enkelt” stål – det sløves og slipes lett; alt som trengs stort sett er en skikkelig stropping (skjerping ved bruk av lær) for å få et blad skarpt igjen. Det er også et sterkt stål som tåler nysgjerrighet og bøying, bladene bøyer seg vanligvis i stedet for flises opp. Siden det er karbonstål, ruster det lett. Det burde også være øverst på listen for alle patina-fans der ute, XC90 utvikler en fin patina, og det tar ikke mye tid.

Treskaft

Tradisjonelle Opinel kniver kommer med treskaft av bøk. For Opinel er det viktig å produsere på en måte som etterlater minst mulig avtrykk i naturen, det er viktig at menneskene i selskapet har det bra og det er viktig å beholde produksjonen i alpene – der den har vært siden starten. Opinel kommer til å fylle et lite tomrom du ikke var helt klar over at du hadde. Men når du først har introdusert lommekniv tilbake i livet ditt, blir det plutselig litt vanskeligere å se for seg et liv uten.

Handlekurv