Hjem » Nnormal av Kilian Jornet

Nnormal av Kilian Jornet

Det er ikke til å legge skjul på at vi er en smule stolt over at Nnormal har valgt Platou som en av få butikker for sin distribusjon.

Nnormal er det nye merket til Kilian Jornet. Gjør et Googel-søk og du finner raskt ut at dette er en av de sprekeste verden har sett i fjellet, både sommer og vinter. For noen år siden flyttet han til Romsdalen og legger stadig ut spenstige turer til glede for sine millioner av følgere fra hele verden. Tidligere var Kilian Jornet frontfiguren til Salomon og var sterkt involvert i Salomons produktutvikling av S-Lab serien, produkter som  er ment for de raske i fjellet. I 2021 avsluttet han samarbeidet med Salomon og har nå lansert Nnormal, i samarbeid med spanske Camper.

Produktene er designet på Mallorca og testet i Norge, derav navnet på merket (Nor-way + Mal-lorca).

For vi som har fulgt Kilan de siste årene er det helt klart at hans kjærlighet til fjellet er sterk og ekte, noe som betyr stadig mer enn pokaler og medaljer. Dette er nok også en stor del av drivkraften til å starte Nnormal, noe som gjennomsyrer firmaets filosofi. Det handler om full åpenhet og minst mulig skade på naturen som Kilan elsker – som han vil at fremtidige generasjoner også skal kunne glede seg av på samme måte som han selv.

Siden 2016 og har Kilan vært bosatt i Måndalen i Romsdal.

Hos Platou ønsker vi å være bindeleddet mellom ansvarlige produsenter og bevisste forbrukere.  Dette er også en av årsakene til at vi lenge har gledet oss til å kunne vise dere produktene fra Nnormal.  Jo færre produkter vi sliter ut og erstatter, jo lavere er påvirkningen på vår felles planet. Dette handler også om samarbeid. Vi etterstreber alltid å selge produkter som er så holdbare som mulig, som du samtidig kan ta vare på og reparere for å forlenge livssyklusen.

Slitestyrke og holdbarhet er derfor viktig. Kilan har løpt og klatret i fjellet hele 1300 km og 70 000 høydemetre med sitt første par med Nnormal Kjerag.

Det er ikke til å legge skjul på at vi er en smule stolt over at Nnormal har valgt Platou som en av få butikker for sin distribusjon. I første omgang er det levert et lite utvalg fra kolleksjonen; sko, strømper og løpevester. Det er skomodellene Kjerag og Tomir vi vet mange venter på. I grove trekk er Kjerag den «raske» og Tomir den litt «langsommere» og bedre dempede modellen.  Vi har så vidt testet ut skoene, og en ting er sikkert; løpsfølelsen er helt spesiel! Det merker man etter første sekund man tar skoene på.  Merk at Kjerag-modellen er litt stor i størrelsen, så gå gjerne ned et godt halvnummer i forhold til størrelsen du vanligvis bruker. Modellene er unisex, men endre gradivs läst fra 40 til 41 1/3. Så er du like nysgjerrig som vi var på disse skoene, kom gjerne innom og test de på!  I første omgang er skoene tilgjengelig hos Platou i Bergen sentrum, Platou Ålesund, Platou Molde og i nettbutikken.

Kjerag er en avansert løpesko som gir en unik løpsfølelse i terrenget- utformingen og egenskapene til EVA- mellomsålen er helt sentral for å få til dette. Nnormal benytter seg av en helt ny teknologi hvor materialet først blir varmet opp til flytende form av CO2 gass. Når materialet så avkjøles oppnår det helt unike egenskaper. På godt norsk handler det om – «high rebound and energy retur» og ikke minst at materialets egenskaper opprettholdes, som igjen betyr at «spenst» og fastheten i skoen varer lengre.

Ønsker du å fordype deg mer i Nnormal- verden bør du sjekke ut deres nettside her.

Handlekurv