Hjem » Materialer brukt i Helsport telt

Materialer brukt i Helsport telt

Helsport har utviklet en unik forståelse og kompetanse for hva som skal til for å velge gode teltstoffer med lang levetid. Og valg av materialer er helt avgjørende for produktets yteevne og levetid.

Her får du informasjon om hva slags materialer Helsort bruker i teltene våre. For noen kan det kanskje bli litt teknisk, men for andre er dette viktige faktorer når de skal velge et telt som skal vare i mange år.

Ytterteltstoffer

Alt for mange lar seg lure til å tro at stoffets kvalitet er god så lenge vannsøylen er høy. Internasjonal standard EN 343 definerer stoff som vanntett dersom det har en vannsøyle på over 800 mm.

Derimot bruker forskjellige fabrikanter ulike metoder for å måle vannsøylen, og resultatene kan variere enormt. Videre er det ikke vannsøylen i ny tilstand som er viktig, men stoffets evne til å opprettholde egenskapene over tid.

I Helsport stiller vi svært strenge krav når vi tester stoffer, både når det gjelder vannsøyle (ISO 811) og rivestyrke (ISO 13937-4).

Helsport Rainguard® Fr

I våre Trek-telt og lavvoer bruker vi en spesialutviklet polyesterduk, Helsport Rainguard® FR, som har en vannsøyle på minimum 3000 mm.

Duken er konstruert for å holde teltet stramt selv under vekslende vær- og temperaturforhold. Den er flammesikker, og benyttes i telt og lavvoer hvor man kan benytte åpen ild inne. 

Helsport Rainguard® Superlight

I Superlight-teltene benyttes en polyamid med microripstop. Materialet er vevd av en meget tynn (15D) tråd som gjør duken superlett.

Den er i tillegg belagt med silikon på begge sider, noe som gjør stoffet meget rive- og slitesterkt, samtidig som det har en vannsøyle på 2000 mm. 

Øvrig

I de øvrige Pro- og X-Trem-teltene har vi utviklet et solid ytterteltstoff med 8 ganger så stor slite- og rivestyrke som vanlige teltstoffer, vevd av fineste type garn, og silikonbelagt på begge sider.

Naturligvis har også dette stoffet god motstandsdyktighet mot UV (solstråling), og stabilitet i stoffet under vekslende vær- og temperaturforhold.

Vannsøylen er på minimum 3000 mm. Dette stoffet benyttes også i bunnen av Superlight-teltene.  

Innerteltstoffer

Helsport Airflow FR

Innerteltstoffet i våre Trek-telt er i polyester. Tekstilen er vannavvisende, flammehemmende og har gode pusteegenskaper. Polyester opptar ikke fuktighet og tørker derfor svært raskt. Vekten er kun 60gr/m2.

Helsport Airflow Pro

Stoffene, som brukes i Pro- og X-Trem-teltene er lette og sterke 30D polyester-stoffer. Ripstop øker rivestyrken vesentlig og stoffene har ypperlige vannavisende og pustende egenskaper. 

Helsport Airflow Superlight

Dette stoffet har meget god pusteevne, som er viktig for å minimere kondens. Det er i tillegg impregnert for å holde ute eventuell kondens som kan dryppe fra ytterduken.

Bunndukstoffer

Helsport Rainguard® Pro

Brukes i Superlight teltene våre og har en vannsøyle på 3000mm.

Helsport Rainguard® Pro Floor

Brukes i Pro og X-Trem teltene våre og har en vannsøyle på 5000mm. Bunnduken er et viktig element i alle telt, da denne utsettes for størst slitasje.

Helsports bunnduker har stor slite- og rivestyrke. Yttersiden mot bakken har et belegg av silikon som hindrer vanninntrengning og reduserer tørketiden på duken.

Helsport Rainguard® FR Floor

Brukes i Trek og lavvoer og har en vannsøyle på 5000mm. Med polyuretan istedenfor silikon for at materialet skal være flammehemmende. 

Handlekurv