Hjem » Maten smaker best ute

Maten smaker best ute

Det å lage mat i naturen gir en glede som er vanskelig å beskrive. Det pirrer nok noe i urmennesket. I tillegg er man ofte ekstra sulten etter aktivitet.

Glem dine erfaringer med søling av rødsprit og brente kasseroller. I dag finnes det mange smarte løsninger som gjør matlaging ute både raskt, enkelt og trygt.Kompakte lettvekts stormkjøkken som inkluderer brenner, elektrisk tenner, kokekar og alt du måtte trenge for å varme opp mat eller vann. Det finnes også enkle kompakte brennere som tar mindre plass og har lav vekt. Og behovet for kjeler, panner, tallerkener, kniver, kopper og bestikk finner man ofte ut etter hvert. Her finnes et stort utvalg som er tiltenkt turbruk, som er smarte og praktiske. Pakker lite, lav vekt og lett og renholde.

På menyen

Og husk; du skal ikke langt fra hjemmet før du får turfølelsen og trigger smaksløkene.

På menyen er REAL-turmat både elsket og hatet. Frysetørket mat har sine klare fordeler. Posene pakker liter, har lav vekt og den ferdige maten er næring- og kaloririkt. Lett å bære  og lett å tilberede. Derfor ofte det beste alternativet på de litt lengre turene. Men, man kan fort bli litt matlei, men det et stort utvalg av smaker og varianter som kan varieres.  Ellers er det bare å styre smakssansene…  pannekaker, lapskaus, taco, pølser, omelett, bacon, toast. For inspirasjon ta en  titt her: https://utepaaturmedprimus.com/

Gass eller flytende brennstoff

I dag velger de fleste brennere som går på gass. Årsaken er at dagens generasjon av gassbrennere fungerer også greit nå gradestokken faller. I tillegg finnes det kjeler med varmereflektor og med god vindskjerming får man høy varmeeffekt.  På lengre turer og de kalde vinterturene foretrekker mange en multifuelbrenner. Dette er brennere som kan fyres med både bensin, parafin, diesel og gass.  Drivstofftanken kan pumpes opp, så fallende trykk om vinteren eller i store høyder blir ikke noe problem.

 

Handlekurv