Hjem » Guide: Finn riktig smørejern til prepping av ski

Guide: Finn riktig smørejern til prepping av ski

Lurer du på hvilket smørejern som passer deg best?

Smørejern til nybegynner eller proff? I denne guiden får du hjelp til å velge det smørejernet som passer ditt behov.

Enten du har lyst til å komme i gang med skismøring eller du har en drøm å preppe dine egne, perfekte ski til en konkurranse, så har Swix smørejernet til ditt behov. Under finner du en oversikt og beskrivelse av alle Swix sine smørejern.

Smørejern til nybegynner

T77 Waxing iron economy, 220V: Swix sitt rimeligste smørejern som passer godt for nybegynneren og hobbysmøreren. Jernet kan varmes opp til 160 grader og kan brukes til å legge glider og festevoks på skia.

Noen ivrige skismørere liker å ha eget smørejern til å varme inn grunnvoks i festesonen. Dette smørejernet er et godt alternativ for denne jobben.

Smørejern for ivrige skismørere

T73D220 T73 Digital iron, 220V: Det rimeligste smørejernet med digitalt display som viser temperatur. Platen på jernet er tykkere enn den rimeligste modellen og dette jernet kan varmes opp til 170 grader.

Smørejern for konkurranseløperen

T72 Racing digital iron 220V: Dette smørejernet passer for ivrige skismørere som ønsker full kontroll på temperaturen. Dette smørejernet, som går opp til 170 grader, justerer temperaturen digitalt. Kantene på platen er avrundet slik at du fordeler glideren jevnt utover skiene.

Hva skal du velge?

Et rimelig smørejern passer til nybegynneren og hobbysmøreren som «en gang i blant» ønsker å gjøre en grundig preppejobb. Jo mer man legger i smørejernet, jo mer stabile temperaturer og resultater kan du vente deg. Swix anbefaler for eksempel at enkelte fluorfriepulver og harde glidere legges med en varme på 165 grader. Da holder det ikke med et smørejern som ikke når temperaturen.

Det er derfor viktig å være ærlig med deg selv og se hvilke behov du har. Skal du preppe ski til Birken eller andre turrenn? Da kan det være lurt å oppgradere smørejernet til en modell som møter kravene til varme på racing-produktene.

Lykke til med skipreppingen.

Handlekurv