Teknologi & Materialer

Les om teknologiene og materialene Norrøna bruker

Plagg med GORE-TEX-stoff er holdbare, vanntette og vindtette og kommer med optimale pustende egenskaper. Resultatet blir maksimal beskyttelse og komfort for brukeren. Flere stofftyper og konstruksjonsmetoder innbefatter isolerte, ikke-isolerte, 2-lags og 3-lags konstruksjoner.

GORE-TEX active-produkter

Plagg som er utviklet med GORE-TEX active-materialer, er laget for ekstrem pusteevne og er ideelle for aktiviteter med høy intensitet.

GORE-TEX PRO

Plagg som er laget med GORE-TEX PRO-materialer, er laget for ekstrem robusthet og er ideelle for ekstreme aktiviteter over lang tid. Dette er det mest slitesterke GORE-TEX-stoffet.

WINDSTOPPER®-produkter fra GORE-TEX LABS

Denne membranen er et ultratynt beskyttende lag som er laminert til et lett tekstillag. Produkter laget av WINDSTOPPER®-stoff er vindtette, men gir maksimal pusteevne, slik at du kan være komfortabel i kaldt og vindfullt vær.

Denne kombinasjonen av beskyttelse og pusteevne minimerer vindens kjølende effekt samtidig som det reduserer risikoen for overoppheting når du er aktiv.

GORE-TEX C-KNIT® innerlagteknologi

GORE-TEX C-KNIT®-innerlagteknologi kombinerer tre lag med materiale, slik at turgåere og frikjørere kan holde seg tørre uten at materialet blir for tykt. Beskyttelsen starter på innsiden med et indre lag – innerlaget – laget av et tett, ekstremt tynt rundstrikket materiale som danner et mindre klumpete patentsøkt laminat. Dette tynne stoffet er mykt og glatt, slik at du enkelt kan ta på deg de ytre lagene uten at det fester eller klumper seg.

GORE-TEX SHAKEDRY®-stoff

Det nye GORE-TEX SHAKEDRY®-stoffet beskytter godt mot været og reduserer oppsamling av svette under intense aktiviteter. Teknologien har et unikt design som eliminerer ansiktsmaterialet, og hindrer absorbering av vann, slik at du kan være komfortabel under intense aktiviteter. 

Plaggene vil ha disse egenskapene under bruk, brukere vil ikke oppleve kjøleeffekten som kan oppstå når stoffet blir fuktig, og plagget tørker raskt. Den utmerkede balansen mellom beskyttelse og komfort gjør at brukeren kan ha plagget på – om det er regn eller solskinn.

Polartec, LLC er utvikler, produsent og markedsfører av ytelsesprodukter fra Polartec®. Produkter fra Polartec® er alt fra lette fuktighetstransporterende innerlag til isolasjonslag og beskyttelse mot ekstremvær, og de blir brukt av det beste klesmerkene i verden.

Polartec® Thermal Pro®

Thermal Pro® skaper luftlommer som fanger luft og holder på kroppsvarmen, noe som gir enestående varme uten mye vekt. Disse materialene har utmerket pusteevne og tørker raskt.

Polartec® Power Stretch®

Et pustende, kroppsnært, 4-veis tøyelig fleece-materiale på én side som er utformet for å holde deg tørr når du svetter, og for å gi varme uten ekstra vekt. Utsiden er glatt for å gi større frihet

Polartec® Power Stretch® Pro™

Polartec® Power Stretch® Pro™ er utviklet for å gi enda bedre ytelse når det gjelder basetekstiler med stretch. Ved å forsterke de elastiske fibrene på den utvendige overflaten forbedret Polartec® den totale 4-veis stretch-evnen, noe som gir bedre støtte og stabilitet under bevegelse.

Denne unike konstruksjonen gir økt motstand og slitestyrke mot elementene uten at det går på bekostning av pusteevne eller komforten. Polartec® Power Stretch Pro™ er konstruert med polyamid på utsiden for lang holdbarhet.

Polartec® Alpha®

Polartec® Alpha® starter med et svært effektivt isolasjonsmateriale basert på Polartec® Thermal Pro® High Loft-teknologiplattformen.  Denne teknologien er spesielt godt egnet til å skape varme uten vekt og enestående pusteevne, kompressibilitet og tørre tider via høye loftfibre i et strikket materiale med lav tetthet.

Et Polartec Alpha-plagg kan brukes i stopp- og gåfasene i utendørsaktivitetene.  Syntetiske isoleringer i dagens marked er ikke pustende nok til å håndtere gåfasene i de fleste aktiviteter.  De er vanligvis ekstraplagg som må tas med for bruk i statiske perioder. Polartec Alpha utmerker seg i det å gi komfort til brukere på farten.

Polartec® Power Grid™

Denne patenterte rutenettstrukturen er en ny måte å redusere stoffets vekt på, samtidig som den øker varmen og komprimerbarheten. Åpne luftkanaler som omgir hvert enkelt segment av rutenettet, gjør det mulig å frigjøre all overflødig kroppsvarme som skapes under aktivitet. 

Rutenettkonstruksjonen forbedrer både effektiviteten og pusteevnen ved å generere kanaler med målrettede berøringspunkter som absorberer og sprer fukt for raskere fordampning.

PrimaLoft® er en patentert mikrofiber med utmerket varmeisolasjon som hjelper kroppen med å bevare temperaturen, noe som minimerer energitap. Ekstremt lett, vannavstøtende, myk og komprimerbar, og opprinnelig utviklet av den amerikanske hæren for å erstatte naturlig dun. Dun absorberer fuktighet og blir våt og mister så de varmeisolerende egenskapene. PrimaLoft® absorberer tre ganger mindre vann, er 14 % varmere når den er tørr, og 24 % varmere når den er våt, sammenlignet med konkurrerende isolasjon.

dri™1

dri™1 er laget av overflatemateriale laminert til en trykt membran på baksiden. Det trenger ikke et innerlag og er et mykt, ultralett materiale med lavt volum som bruker et hydrofilt system for fuktighetstransport i stedet for hydrofile hull. Det egner seg til sykling, turgåing, fotturer og andre utendørsaktiviteter der det er viktig å beskytte kroppen mot regn og vind. Bruker fluorkarbonfri membran og DWR.

dri™3

dri™3 er en 3-lags, ultratynn, ikke-porøs, hydrofil membran som gir høy vanntetthet og har god pusteevne. De fleste fluorokarbonfrie membraner og DWR. Dette stoffet er ofte mer elastisk enn andre kjente vanntette membraner.

flex™1

flex™1 er et ettlags stretchmateriale med vind- og vannavstøtende egenskaper og bedre transportering av fuktighetsdamp sammenlignet med vanntette produkter. Disse spesialutviklede tekstilene har alle egenskapene vi forventer i et Shoft Shell-produkt: elastisk, vann- og vindavstøtende og utmerket fuktdamptransportering.

driflex™3

En svært behagelig kombinasjon av total værbeskyttelse og bevegelsesfrihet. driflex3 er en spesiell 3-lags elastisk, ikke-porøs, hydrofil membran som bruker et vevd stretchmateriale i overflatedelen, en trykt PU-membran med hurtigtørkende teknologi og en bakside i mikropolyester.

Dunproduktene våre bruker dun av den høyeste tilgjengelige kvaliteten vi kan finne, som er et biprodukt av matvareindustrien (i motsetning til å bli drept bare for isolasjonen). Dunet vårt kommer fra fjellene i Pyreneene i Frankrike, og all behandling av fuglene er i samsvar med europeiske standarder. Den svært spesialiserte vaskingen av dunet oppfyller Oeko-Tex 100-standarder.

down™750

Med down™750 får du en duneffekt på mellom 750 og 800 cu in/oz med en dunklynge med en prosentandel på 93–96 %.

down™800

Med down™800 får du en duneffekt på mellom 800 og 850 cu in/oz med en dunklynge med en prosentandel på 93–96 %.

down™900

Med down™900 får du en duneffekt på mellom 900 og 950 cu in/oz med en dunklynge med en prosentandel på 93–96 %.

Aquaseal®-glidelåsene er en nyhet i YKKs vanntette og vannavstøtende produktserie. De er perfekte for alle typer utstyr der vann- og lufttetthet er nødvendig. De er jevnere og mer fleksible og gir optimal beskyttelse takket være den filmbelagte tapen og den innovative glidelåsmekanismen som forsegler glidelåsen helt. Dette er den første vanntette glidelåsen på Norrøna-produkter.

pureOrganic™-bomull produseres uten bruk av skadelige sprøytemidler, sterke kjemiske blekemidler eller fargestoffer og er allergifri. I dag bruker Norrøna 100 %økologisk bomull i alle våre bomullsprodukter.

pureRecyled™ er en form for resirkulert polyester lagt til pureOrganic™-bomull for ekstra styrke, holdbarhet og raskere tørking.

BioNylon® er et svært bærekraftig biomassemateriale av kastorbønner – en avling som bare krever en brøkdel av dyrket mark. Garnproduksjonen gir en betydelig reduksjon av karbondioksid i tillegg til å redusere CO2-utslipp betraktelig under fargeprosessen. 

Stoffet tilbyr de vanlige fordelene med PA, for eksempel slitesterke egenskaper, god fleksibilitet og komfort, men med kortere tørketid.

Pertex ® bruker svært fint garn som blir vevd med presisjon til et svært lett, sterkt og holdbart stoff. Mykheten gjør at dunet og den syntetiske isolasjonen blir svært luftig, og den dunsikre utformingen forhindrer at dun lekker gjennom. Stoffet er vindtett.

Handlekurv