Platou Sport
MENU

10 GODE GRUNNER TIL Å VELGE ULL

Ull er gull sies det, men vi i Platou ønsker å vise dere hvorfor nettopp vi nordmenn er blitt så veldig glad i våre ullprodukter. Ullprodukter som ikke bare følger oss gjennom vinteren, men også når vi trener og om sommeren.

1 - Ull er 100% fornybart og naturlig og dermed også bra for miljø og naturen. Norsk ull blir ansett som særlig miljøvennlig, siden sauene gjerne går på fjellbeite i steden for på dyrket mark, og siden de generelt har det bra!

2 - Ull har selvrensende egenskaper og er enkelt å holde rent. Ull behøver ikke å vaskes ofte, og kan gjerne luftes i stedet for å legges til vask.

3 - Ull puster og dermed blir du ikke klam slik man kan bli lett av syntetmaterialer.

4 - Ull har luftlommer, noe som gir både varme og isolasjon. Dette gjelder selv om plagget er fuktig.

5 - Ull har en naturlig beskyttelse mot flammer takket være det høye innholdet av nitrogen (16%) og naturlig fuktighet (30%). Det er godt å vite når vi koser oss ved et bål når vi er ute på tur.

Noen ullprodukter til dame:

6 - Ull regulerer varme og kan dermed brukes hele året. Om vinteren har den en varmeisolerende effekt, mens tynne ullplagg kan brukes hele året.

7 - Ull har bakteriehemmende egenskaper. Det hinder svettelukt og passer dermed ypperlig som undertøy og sokker.

Noen ullprodukter til herre:

8 - Ull kan holde på mye fuktighet uten å føles våt, og transporterer fukt bort fra huden. Om vinteren er det derfor en fordel å bruke ull innerst mot huden og på føttene. Om man blir svett, vil fukten flyttes bort fra huden og ut i det ytterste laget, slik at man ikke føler seg klam, og ikke fryser.

9 - Ull vil også holde deg varm selv om den er våt.

10 - Ull er sterkt, elastisk og krøller lite. Det holder også godt på fasongen, om det behandles riktig.

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.