Platou Sport
MENU

10 GODE GRUNNER TIL Å VELGE ULL

Ull er gull sies det, men vi i Platou ønsker å vise dere hvorfor nettopp vi nordmenn er blitt så veldig glad i våre ullprodukter. Ullprodukter som ikke bare følger oss gjennom vinteren, men også når vi trener og om sommeren.

1

Ull er 100% fornybart og naturlig og dermed også bra for miljø og naturen. Norsk ull blir ansett som særlig miljøvennlig, siden sauene gjerne går på fjellbeite i steden for på dyrket mark, og siden de generelt har det bra!

2

Ull har selvrensende egenskaper og er enkelt å holde rent. Ull behøver ikke å vaskes ofte, og kan gjerne luftes i stedet for å legges til vask.

3

Ull puster og dermed blir du ikke klam slik man kan bli lett av syntetmaterialer.

4

Ull har luftlommer, noe som gir både varme og isolasjon. Dette gjelder selv om plagget er fuktig.

5

Ull har en naturlig beskyttelse mot flammer takket være det høye innholdet av nitrogen (16%) og naturlig fuktighet (30%). Det er godt å vite når vi koser oss ved et bål når vi er ute på tur.

Noen ullprodukter til dame:

6

Ull regulerer varme og kan dermed brukes hele året. Om vinteren har den en varmeisolerende effekt, mens tynne ullplagg kan brukes hele året.

7

Ull har bakteriehemmende egenskaper. Det hinder svettelukt og passer dermed ypperlig som undertøy og sokker.

Noen ullprodukter til herre:

8

Ull kan holde på mye fuktighet uten å føles våt, og transporterer fukt bort fra huden. Om vinteren er det derfor en fordel å bruke ull innerst mot huden og på føttene. Om man blir svett, vil fukten flyttes bort fra huden og ut i det ytterste laget, slik at man ikke føler seg klam, og ikke fryser.

9

Ull vil også holde deg varm selv om den er våt.

10

Ull er sterkt, elastisk og krøller lite. Det holder også godt på fasongen, om det behandles riktig.

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.